LA DELINDA

Kuva: Milzu Kuva: Milzu Kuva: Milzu
Kuvien © Milzu

Perustiedot

Nimi: La Delinda (Liina) Tittelit: BH
Syntynyt: 28.10.2006 Rotu, väri: Pitkäkarvainen collie, soopeli
Kasvattaja: Jenandra, Agamemnon Roughies Säkäkorkeus: 56 cm
Omistaja: Milzu, Onnenapila Painotus: Paimennus

Luonne

Liina oli Onnenapilan ensimmäinen asukas. Tyttönen ostettiin Onnenapilaan Jenandralta kennelistä nimeltä Agamemnon Roughies. Alun perin tarkoituksena oli ostaa tänne Liinan sukulainen Ringan Inga (sama isä ja Ingan emä on Liinan emän emä), mutta Inga oli ehditty jo ostaa. Tällaisen iloisen sattuman kautta Liina saapui meille kesäkuussa noin kahdeksan kuukauden ikäisenä. Liina oli jo peruskoulutettu ja päätimme kouluttaa tytön paimentamaan lampaitamme. Liinalla on voimakas paimennusvietti ja neiti oppii nopeasti paimentamaan tehokkaasti.

Se on selvästi saanut luonteeseensa vaikutteita suvustaan. Isältään se on perinyt hieman pomottelevan tyylinsä ja siitä tuli samantien jonkinmoinen johtaja muille koirillemme. Kissatsin kunnioittavat sitä, vaikkei se olekaan koskaan joutunut pistämään niitä ojennukseen. Liina on todella uskollinen ja sillä on hyvin miellyttimishaluinen, joten se on helppo saada tottelemaan, eikä se enää tarvitse lenkeillä lainkaan hihnaa. Yksi huono luonteenpiirre on valitettavasti sen loputon halu pitää kaikki muut eläimet järjestyksessä ja se paimentaa mielensä mukaan myös muita koiria, hevosia ja myös kanat saavat kyytiä. Yritämme kitkeä tätä Liinalta pois, mutta se on myös hyvin itsepäinen.

Tällä hetkellä Liina omistaa liilat Mixy-flexin ja Whee-valjaat. Nukkumiseen on Liinalle ostettu ruskea keskikokoinen Royal-peti sekä sohvalla löhöilyn varalle LittlePaw-viltti, ruokailuun ruskea-beige tassukuvioinen BlackPaw-kuppi. Leluina on tällä hetkellä sinipunainen Throw-lelu (pehmeä frisbee, jonka heittonarut kestävää hamppuköyttä) ja kuuden tennispallon pakkaus. Liinan turkinhoitoon on käytettävissä DoubleBrush-harja (kaksipuoleinen), Multiplay-karsta ja DoG Care-shampoo. Lisäksi Liinalla on tietenkin hieno kynsisetti.
Näyttelyihin Liinalla on hienot Tap-hihna ja -panta. Liinan rahoilla on myös ostettu GourmeeWuf-kirja, josta löytyy hyviä koiranruoka reseptejä.

Suku

Liinan isä Nyyhkyn Rekku on synnynnäinen johtaja ja luonteeltaan kiltti ja hyvin utelias. Rekku on kisannut useissa eri lajeissa, kuten vesipelastuksessa (luokka ALO), palveluskoiralajeissa (koulutustunnus JK1), näyttelyissä (EH), paimennuksessa (I-luokka) ja monissa muissa. Rekulla on yhteensä 16 jälkeläistä (3 pentuetta), joista kaksi on Liinan täyssisarusta.
Liinan isän isä on Dogsmoon's Hairy Star ja isän emä on Kamil †.

Liinan emä La De Aida kilpailee paimennuksessa (I-luokka), agilityssä (2x vKUMA), vesipelastuksessa (luokka ALO) ja käy myös näyttelyissä (EH). Aidalla on kolme jälkeläistä, joista yksi on Liina.
Liinan emän isä on Jaffa ja emän emä on Really Ringa. Emän emän isä on Liam Extraordinary ja emän emän emä on Bluehill Waiting Amber.

Kilpailukalenteri

Laji Päivä Paikka Tuomari Tulos
Paimennus 27.06.07 Lasimeren Spark 52 p, hyväksytty => A I
Paimennus 22.02.12 vBPKY Sparkle 75 p, KUPI => A II
PK (PAKK) 14.02.12 Ikiuni Anwe 86p, hyväksytty BH => ALO
Vepe 21.05.08 Just Kidding Dien Hyväksytty => ALO
Vepe 21.02.12 Hopslin Nikke 95p, 1. palkinto
Vepe 28.02.12 Pikitassun Flea 94p, 1. palkinto

Sanallisia:

Edelliset kuvat:
Johanna (KRE 26.5.2008): "Pää saisi olla paremman mallinen. Hyväasentoiset korvat. Ok ilme. Oikean mittainen häntä, jota kantaa kuitenkin liikkeessä turhan korkealla. Hyvät rungonmittasuhteet. Erinomainen blue merle väritys, melko hyvässä turkissa. Hyvin kulmautuneet raajat. Riittävän mittainen kaula. Omaa selkeän sukupuolileiman. Kokonaisuudessaan kuitenkin erittäin nätti narttu."

Jälkeläiset

Astutus Isä Syntyi Pennut
- - - -