Maatilasta

Virtuaalinen maatilamme Onnenapila on tehty kesäkuussa vuonna 2007. Tavoitteena on luoda kaunis ja rakastava ympäristö pienelle, mutta monilajiselle eläinjoukollemme.

Onnenapilan maatila sijaitsee Keski-Suomessa. Lähimmät kaupungit ovat lyhyesti sanottuna kaukana, mutta lähistöllä on kuitenkin muita maatiloja ja niille kuuluvia peltoja. Aivan yksin metsän keskellä paikka ei siis sijaitse, vaikkakin metsäpolut sekä lähellä sijaitseva pieni järvi on lähes yksinomaan Onnenapilan käytössä. Päärakennuksessa asuu ainoastaan emäntä ja maatilan koirat sekä kissat talvisin. Itse tila käsittää päärakennuksen lisäksi tallirakennuksen, lampolan, navetan ja sen yhteydessä olevan kanalan. Laitumia on erikseen hevosille, lehmille sekä lampaille ja vuohille yhteinen laidun on jaettu aidalla kahtia.

Lisäksi päärakennuksen vieressä sijaitseva nurmikenttä muutetaan tarpeen mukaan esimerkiksi koirien agility-radaksi tai sinne järjestetään hevosille esteitä (välineet löytyvät varastosta). Tavallisesti se on kuitenkin tyhjillään ja hoitajat saavat pitää sitä esimerkiksi koulutusalueena koirille tai muuta vastaavaa. Päärakennuksen aidattu puutarha on pääasiassa koirien käytössä päivisin elleivät ne kulje hoitajien, työntekijöiden tai emännän mukana ympäri maatilan maita. Kissat saavat kulkea vapaasti missä haluavat, koska nälkä ajaa ne aina välillä kuitenkin takaisin. Metsän vieressä olevalla pienellä lammella elelee pieni sorsayhteiskunta, joista osa jää talvehtimaan lammelle ja ne jotka muuttavat palaavat aina sinne takaisin.

Tässä muutamia kuvia maatilasta ja sen ympäristöstä. Kaikki kuvat © Milzu.


Päärakennus ja hevosten laidunta.
Lampi kukkulalta nähtynä.


Läheinen järvi eri kohdista kuvattuna.
Lenkkipolku.


Niittyjä ja läheisiä peltoja.